Loading...

Familieopstellingen

Ieder mens heeft bepaalde overtuigingen en denkbeelden waarnaar ze handelen. Jij waarschijnlijk ook. Hoe komen we aan de denkbeelden en hoe belemmeren ze ons in het dagelijks leven? Met familieopstellingen komen deze patronen aan het licht.

Wat?

Een familieopstelling, systeemopstelling of gezinsopstelling doe je onder begeleiding van mij als coach. Met materialen of mensen in een groep formuleren wij een vraag. De materialen ga je zo ordenen dat er een verhaal uitkomt. Waar zie jij jezelf bijvoorbeeld ten opzichte van je vader? En waar staat je moeder? Hier komen vaak verhelderende uitkomsten uit onderliggende problemen.

Voor wie?

Als je niet goed je plek weet in te nemen in het leven. Er dingen spelen in het gezin, maar verzwegen worden. Je een zwaarte voelt en je niet weet waar het vandaan komt. Je een verlangen voelt die je stiekem weg stopt.
Je voelt een druk die van buitenaf lijkt te komen. Je voelt je meer ouder van je ouders, dan hun kind. Je wilt je leven voluit leven, maar iets weerhoud je ervan.

Waarom?

Door familieopstellingen kun je gaan inzien wat er op een diepere laag speelt in je gezin. Patronen, denkwijzen, geheimen en andere belangrijke zaken worden belicht, met een vaak verrassende en verhelderende uitkomst. Je kunt laten wat van vroeger was en wat je belemmerde een plekje geven. De zware rugzak, die je op je rug hebt, mag je teruggeven.

Tijdens mijn coachopleiding kwam ik in aanraking met Familieopstellingen.  Ik stond verbaasd over de enorm krachtige coachingswijze. Door op te stellen is snel zichtbaar hoe de verhoudingen en patronen lopen.

Loop je vast op je familie? Wat doet de invloed daarvan met je?

Ieder mens wordt uit een paps en mams geboren. Vaak met veel liefde en soms zitten ze in een overleving dat ze niet de juiste zorg kunnen geven die jij als kind nodig had. Werd je niet gezien en heeft zijn sporen nagelaten? Soms konden ze niet anders en deden ze hun best. Of in jouw waarneming niet en dwarrelen de ‘waaroms’? De invloed van broers en zussen en ook samengestelde gezinnen kan groot zijn. In je kindertijd wordt je gevormd en bij het 7e jaar ligt de basis. Daarna wordt het kind zich bewust van dingen. Dit kan stevig zijn sporen hebben nagelaten.  Als je dit een plaats wilt geven kunnen opstellingen daar enorm bij helpen.

In mijn ervaring is het soms lang praten voor de zwaarte van familiesystemen van je roots, die je gevormd hebben, worden begrepen. In mijn intervisie vond ik het moeilijk over te brengen, voordat mensen mijn grote familiesysteem iets van de zwaarte begrepen. Hoe lijnen lopen, en waar ik tegen aan botste. Als jongste van de 7 voelde ik me soms een marionet. Vanuit de opstelling kon ik gaan ordenen en kijken wat ik met mijn leven wilde. Iedereen zien en erkennen maar wel mij  eigen leven gaan leiden. Dat deden opstellingen mij en vele anderen.

Het doel van opstellingen is aan te kijken wat er is, los te laten waar het hoort en met nieuwe kracht het leven aangaan.

Wil jij ook je familie ordenen, of zwaarte los laten en je eigen koers varen? Maak een afspraak!

MIJN WERKWIJZE

HET COACHINGSTRAJECT VAN BEGIN TOT EIND
1. Kennismaking

Geheel vrijblijvend leren wij elkaar kennen. Aan het eind van de inspirerende ontmoeting stemmen we af of we verder gaan en hoeveel sessies er geschat worden.

2. Aan de slag

Na het eerste gesprek hebben we een duidelijk doel afgebakend. Thuis ga jij aan de slag met opdrachten. Bokslessen kunnen eventueel een toevoeging zijn in de sessies.

3. Vervolg

In de volgende coach-sessies van 1 á 2 uur gaan wij samen actief op zoek waar jij op vast loopt en zullen wij jouw antwoorden hierop vinden. Tussen de sessies zit minimaal 1 week.

4. Slot

Het slot. Na het bereiken van jouw doelen kunnen wij hopelijk jouw deuren openen. Een natraject is altijd mogelijk.

  • Adres

    Nico van der Valkweg 20, Rotterdam

  • Email

    INFO@DECOACHSLEUTEL.NL

  • TELEFOON

    +316 23005328