Loading...

ADD / ADHD COACHING

ADD en ADHD is aangeboren en soms door omstandigheden versterkt Het uit zich vooral in moeite hebben met concentratie. Anderzijds super gefocust kunnen zijn. ADD (Attention Deficit Disorder) is de stille versie van ADHD en is soms een beetje dromerig en moet zichzelf soms 'aan' zetten.

Herken jij je in onderstaande kenmerken?

Creativiteit/Ordening

Je hebt prachtige plannen, maar ook deadlines en agenda's. Projecten zijn magisch, maar de continuiteit als het opgezet is, is voor een ander. Want jij ziet allang weer mogelijkheden voor een nieuw project.

Focus/Snel afgeleid

Focussen op wat lastig is, is moelijk, ook langere tijd. Soms ben je dromerig en vergeet je waar je ook alweer mee bezig was. Maar als je ergens passie voor hebt, wie houdt jou dan tegen?

Gevoelig

Je bent open en enthousiast en het volgende moment stil en teruggetrokken. Onverwachte situaties kunnen je overweldigen. Je bent empatisch en sociaal, maar je hebt soms ook even tijd voor jezelf nodig.

ADHD Coaching

Met het opgroeien van mijn zoon liepen we tegen concentratieproblemen op school aan.  En zo begon mijn weg van kreet AD(H)D naar een ding wat in ons leven thuis hoort. Vandaar uit ben ik mij gaan specificeren.

Wat is nu AD(H)D? Dit is er op vele manieren omdat iedereen uniek is. Er zijn wel een aantal gebieden die opmerkelijk zijn.

Het voelt druk in je hoofd, soms weer leeg, vooral als je net bent opgestaan.  Aan het eind van de dag is het weer vol. Bij ADD of ADHD hebben je hersenen andere paden in het hoofd die er vaak langer over doen. Ook de hersencellen die de informatie doorgeven aan de volgende cel, kunnen vaak niet goed aansluiten om die kennis ver te dragen, en doen er langer over. Bij een drukke dag, ben je dan ook écht moe. Er is heel hard gewerkt in de hersenen. Daarnaast zitten er verschillende stofjes in de hersenen, noradreline die de neurotransmitters ofwel de postbodes die de stofjes in de hersenen doorgeven, aansturen. Bij te veel hiervan is er meer sprake van ergernissen. Waardoor vlucht en vecht reacties kunnen komen. Impulsiviteit, hyperactiviteit en leer en geheugenproblemen.

En serotinine dat betrokken is bij stemming en emoties, slaap en pijnprikkels. Een tekort aan serotedine kan zijn uitwerking hebben, dan voel je niet meer en bij meer serotine dan kan er een ‘te’ op zitten. Niet het makkelijkste leven.

Kortom: het leven gaat anders. Het is een leven van uitdagingen aangaan, en weer de rust pakken. Een uitstekend gevoel hebben en intuïtief aanvoelen en niet begrepen worden. Als het er op aan komt, je mannetje staan, en veel mensen doen een beroep op je. Verantwoordelijkheid dragen dat de klus klaar is. Door ervaring, dingen doorzien en een goede intuitie en innerlijk weten. Het gevoelsleven is anders maar vaak zeker rijk. Kortom: superkwaliteiten!! Soms raak je uit balans. Samen met jou kijken we bij De Coachsleutel hoe we de balans weer terug krijgen in jouw leven, zodat je leven aangenaam is zonder stress.

Mijn opleiding AD(H)D coaching is een opleiding gericht op volwassenen en hun partner. Voor de partner van de ADHD-er kan het soms veel zijn, om soms wat bombastisch te leven en zoeken naar hun eigen balans.

Samen kijken we als een spiegel naar de gebieden van het leven. Wat gaat daar top, waar wordt het spannend, waar wil je niet zijn en wat mag veranderd worden? Kortom: De ene keer is het hele praktische coaching en de andere keer is het diepzinnige coaching en een gevoelskwestie, waar jij altijd centraal staat.

Kennismaking zijn geen kosten aan verbonden.

 

Investering:

De intake is gratis.
Coachgesprek 85,- per uur en 25,- per 20 minuten extra.
Intake en 4 gesprekken van een uur is 300,-

MIJN WERKWIJZE

HET COACHINGSTRAJECT VAN BEGIN TOT EIND
1. Kennismaking

Geheel vrijblijvend leren wij elkaar kennen. Aan het eind van de inspirerende ontmoeting stemmen we af of we verder gaan en hoeveel sessies er geschat worden.

2. Aan de slag

Na het eerste gesprek hebben we een duidelijk doel afgebakend. Thuis ga jij aan de slag met opdrachten. Bokslessen kunnen eventueel een toevoeging zijn in de sessies.

3. Vervolg

In de volgende coach-sessies van 1 á 2 uur gaan wij samen actief op zoek waar jij op vast loopt en zullen wij jouw antwoorden hierop vinden. Tussen de sessies zit minimaal 1 week.

4. Slot

Het slot. Na het bereiken van jouw doelen kunnen wij hopelijk jouw deuren openen. Een natraject is altijd mogelijk.

  • Adres

    Nico van der Valkweg 20, Rotterdam

  • Email

    INFO@DECOACHSLEUTEL.NL

  • TELEFOON

    +316 23005328