Loading...

ADHD COACHING - De Coachsleutel

ADHD Coaching

Met het opgroeien van mijn zoon liepen we tegen concentratie op school aan.  En zo begon mijn weg van kreet AD(H)D naar een ding wat in ons leven thuis hoort. Vandaar uit ben ik mij gaan specificeren.

Wat is nu AD(H)D? AD(H)D kenmerkt zich op vele manieren omdat iedereen ook uniek is. Er zijn wel een aantal gebieden die opmerkelijk zijn.

Het voelt druk in je hoofd soms weer leeg vooral als je net bent opgestaan.  Aan het eind van de dag is het weer vol. Bij ADD of ADHD hebben je hersenen andere paden in het hoofd die er vaak langer over doen. Ook de hersencellen die de informatie doorgeven aan de volgende cel, kunnen vaak niet goed aansluiten om de kennis ver te dragen, en doen er langer over. Bij een drukke dag, ben je dan ook echt moe. Er is heel hard gewerkt in de hersenen. Daarnaast zitten er verschillende stofjes in de hersenen, noradreline die de neurotransmiters ofwel de postbodes die de stofjes in de hersenen doorgeven, aansturen. Bij te veel hiervan is er meer sprake van ergernissen. Waardoor vlucht en vecht reacties kunnen komen. Impulsiviteit, hyperactiviteit en leer en geheugenproblemen.

En serotinine dat betrokken is bij stemming en emoties, slaap en pijnprikkels. Een tekort aan serotedine kan zijn uitwerking hebben, dan voel je niet en bij meer serotine dan kan er een te op zitten.   Niet het makkelijkste leven.

Kortom: het leven gaat anders. Het is een leven van uitdagingen aangaan, en weer de rust pakken. Een uitstekend gevoel hebben en intuïtief aanvoelen en niet begrepen worden. Als het er op aan komt, je mannetje staan, en veel mensen doen een beroep op je. Verantwoordelijkheid dragen dat de klus klaar is. Door ervaring, dingen doorzien en een goede intuitie en innerlijk weten. Het gevoelsleven is anders maar vaak zeker rijk. Kortom: superkwaliteiten!! Soms raak je uit balans. Samen met jou kijken we bij De Coachsleutel hoe we de balans weer terug krijgen in je leven, zodat je leven aangenaam is zonder stress.

Mijn opleiding AD(H)D coaching is een opleiding gericht op volwassenen en hun partner. Voor de partner van de ADHD-er kan het soms veel zijn, om soms wat bombastisch te leven en zoeken hun eigen balans.

Samen kijken we als een spiegel naar de gebieden van het leven. Wat gaat daar top en waar wordt het spannend en waar wil je niet zijn, wat mag veranderd worden? Kortom: De ene keer is het hele praktische coaching en de andere keer is het diepzinnige coaching en een gevoelskwestie, waar jij altijd centraal staat.

Kennismaking zijn geen kosten aan verbonden.

De intake 40,- Coachgesprek 65,- per uur en 25,- per 20 minuten extra.

Een drieluik:  1. Waar kom ik vandaan?  evt. met een opstelling.

  1. Waar sta ik nu?
  2. Waar ga ik naar toe?

Drie meetings  Voor 150,–

Vervolgafspraak 65,–