Loading...

FAMILIEOPSTELLINGEN - De Coachsleutel

Tijdens mijn coachopleiding kwam ik in aanraking met Familie opstellingen.  Ik stond verbaasd over de enorm krachtige coachingswijze. Door op te stellen is snel zichtbaar hoe de verhoudingen en patronen lopen.

Loop je vast op je familie wat de invloed met je doet?

Ieder mens wordt uit een paps en mams geboren. Vaak met veel liefde en soms zitten ze in een overleving dat ze niet de juiste zorg kunnen geven die jij als kind nodig had. Werd je niet gezien en dat heeft zijn sporen na gelaten. Soms konden ze niet anders en deden ze hun best. Of in jou waarneming niet en dwarrelt het  waarom. De invloed van broers en zussen en ook samengestelde gezinnen kan groot zijn. In je kindertijd wordt je gevormd en bij het 7 de jaar ligt de basis. Daarna wordt het kind zich bewust van dingen. Dit kan stevig zijn sporen hebben nagelaten.  Als je dit een plaats wilt geven kunnen opstellingen daar enorm mee helpen.

 

In mijn ervaring is het soms lang praten voor de zwaarte van familiesystemen van je roots, die je gevormd hebben, worden begrepen. In mijn intervisie vond ik het moeilijk overbrengen, voordat mensen mijn grote familiesysteem iets van de zwaarte begrepen. Hoe lijnen lopen, en waar ik tegen aan bokste. Als jongste van de 7 voelde ik me soms een marionet. Vanuit de opstelling kon ik gaan ordenen en kijken wat ik met mijn leven wilde. Iedereen zien en erkennen maar wel mij  eigen leven gaan leiden. Dat deden opstellingen  mij en vele anderen.

Het doel van opstellingen is aan te kijken wat er is, los te laten waar het hoort en met nieuwe kracht het leven aangaan.

Wil jij ook je familie ordenen, of zwaarte los te laten en het je eigen koers gaan varen? Maak een afspraak!