Loading...

Kind en jongeren coaching

Groeien gaat in fases en soms zijn er fases dat het even niet zo lekker gaat, dat er iets meer nodig is om mooi door te groeien. We gaan naar je eigenheid en kracht toe. Dit doen we door middel van oefeningen, boksen, testen, uitbeelden en spel.

Investering kinder of jongeren coaching:  50,- per gesprek

Wat?

Je leert dingen als zelfvertrouwen, vat krijgen op het leven en jezelf, geloven in jezelf, communicatie, weerbaarheid, leren, hoe huiswerk te maken, eigenaarschap, eigen plaats in nemen, zelfinzicht, boosheid, woede, angst en verdriet?

Dan ben je hier bij het juiste adres!

Hoe?

1. We gaan kijken naar wat al wel goed gaat, en wat nu minder gaat. Wat kunnen we daarvan leren?
2. We maken een programma vanuit jouw coachvraag en kijken hoe we er voor zorgen dat het wel goed gaat, en wat je hiervoor nodig hebt.
3. We leren je bewust te zijn over jezelf en over je emoties. Door herontdekken en ordenen wat goed gaat in het leven.
4. En we kijken naar de context, we maken een heuse stamboom, waar komen je wortels vandaan.

Ervaring

Als moeder van 3 kinderen in de leeftijd 11 tot 21 jaar weet ik maar al te goed dat ieder kind anders is en zijn eigen specifieke aanpak heeft in zijn wereld. Daarnaast werk ik met kinderen met een beperking, waar ik veel meemaak en kennis opbouw. Bewust worden van wat er is, dat te omarmen en koers te gaan varen, is universeel.

Positieve energie en duidelijkheid.
Dat zijn twee voeten, waar groei op volgt.

Kind en Jongeren Coaching

Een van de mooiste dingen in het leven is het geschenk van een kind. Dit geeft
onnoemelijk veel vreugde en tegelijkertijd veel uitdaging om je kind goed te leiden tot de zelfstandige volwassene. Er is geen kant en klaar briefje, hoe graag we dat van de pedagogiek ook verwachten. Ieder kind is anders en heeft een eigenheid die ook een eigen aanpak vraagt. Mee bewegen en soms waar nodig is tegengas geven, voorwaarden scheppen, duidelijkheid geven, een grote mix, waar iedere fase weer voor verandering en groei(pijnen) zorgt. En soms zorgen de omstandigheden dat er een verandering is.

Kom je er even niet uit, ik loop graag even met jullie mee. Wat gebeurt er dan?
Eerst praten de ouders en ik met elkaar over de casus en achtergrond
We laten je kind zijn verhaal vertellen, vandaar uit gaan we aan de slag.
Door ordenen en te kijken naar wat er is, gaan we ontdekken hoe het ook anders kan. Hoe staat je gevoelsleven er bij? Soms gebruiken we ook boksen, spel, rollenspellen en creatieve werkvormen en houd ik de vorm luchtig zodat de zwaarte makkelijk verteld kan worden. Wat er is mag er zijn. Kinderen leren snel. Als het in het lichaam verankerd is zijn er niet zoveel sessies nodig.

Ook gebruik ik de leren leren methode van Tea Adema, over ordenen hoe het leren in elkaar zit.

MIJN WERKWIJZE

HET COACHINGSTRAJECT VAN BEGIN TOT EIND
1. Kennismaking

Geheel vrijblijvend leren wij elkaar kennen. Aan het eind van de inspirerende ontmoeting stemmen we af of we verder gaan en hoeveel sessies er geschat worden.

2. Aan de slag

Na het eerste gesprek hebben we een duidelijk doel afgebakend. Thuis ga jij aan de slag met opdrachten. Bokslessen kunnen eventueel een toevoeging zijn in de sessies.

3. Vervolg

In de volgende coach-sessies van 1 á 2 uur gaan wij samen actief op zoek waar jij op vast loopt en zullen wij jouw antwoorden hierop vinden. Tussen de sessies zit minimaal 1 week.

4. Slot

Het slot. Na het bereiken van jouw doelen kunnen wij hopelijk jouw deuren openen. Een natraject is altijd mogelijk.

  • Adres

    Nico van der Valkweg 20, Rotterdam

  • Email

    INFO@DECOACHSLEUTEL.NL

  • TELEFOON

    +316 23005328