Loading...

KIND EN JONGEREN COACHING - De Coachsleutel

Kind en Jongeren Coaching

Als het even niet zo lekker gaat…

Lekker in je vel zitten, in balans en in je kracht. Goed in de groep op school zitten en je huiswerk op orde hebben en goede cijfers halen. Trotse ouders die zeggen: “Wat doe je dat goed!” En zich geen zorgen maken over hun kind want ze geloven in hun kind en vertrouwen dat het kind alles in zich heeft om in zijn eigen uniek zijn er komt.
Een illusie?
Nee, hoor. Iedereen heeft momenten dat het wel eens niet lekker gaat, dan is er even werk aan de winkel om daar te komen. Niets gaat vanzelf. Met investeren in jezelf en elkaar kom je een heel stuk verder. Je probleem serieus nemen er naar luisteren wat het je te vertellen heeft, het te omarmen en kijken wat je gewoon kan leren en hoe het dan wel kan. Dat doen we bij De Coachsleutel.

Loop jij ergens tegen aan met jouw kinderen?

Samen wil ik met jullie kijken wat er aan de hand is een weg maken naar een goede balans.

Heb je vragen bij zelfvertrouwen, geloven in zichzelf, communicatie, weerbaarheid, leren, hoe huiswerk maken, eigenaarschap, eigen plaats in nemen, zelfinzicht, boosheid, woede, angst en verdriet?

Bij De Coachsleutel, laten we zien hoe je weer grip krijg op de communicatie met je kind. Hier krijg je meer zelfvertrouwen en gaan we kijken naar jou kwaliteiten en de kwaliteiten van je kinderen. Als je beseft dat je ongeveer 20% van je kwaliteiten benut, dan hebben we zo’n stuk te gaan.

Dit doen we met o.a. weerbaarheidstraining, en kijken naar wat er nu gebeurt met je en bewust worden van jezelf, hoe je nu in elkaar zit. Grip krijgen op je emoties. Wat is er nu eigenlijk werkelijk aan de hand waarom ik mij zo voel?  Je leert luisteren naar jezelf wat je nu echt nodig hebt. Jezelf leren waarderen, als de grote vriend die je leven lang bij je is. En vooral….Weet je dat je zo’n enorme toolkit bij je geboorte heb mee gekregen? Ga spelen met je gaven die je gekregen hebt.

Sommige ouders van kinderen op de middelbare school zeggen: Wij laten het los, je moet nu zelf.

Wist je dat de hersenen in de pubertijd in verbouwing zijn en zulke dingen ineens lastiger gaan? En dan nog je plaats in de groep die zo belangrijk wordt. Pubers hebben hun ouders die achter hen staan en met hen meekijken.  Weet je even niet hoe? Daar kan ik je mee helpen. Juist dat alles er mag zijn, het is wat het is, want… het is er. Door het te ontkennen of te veroordelen verdwijnt het niet. Dus het gegeven is er. (Bijv een slecht cijfer en gefeest en niet geleerd) .  Nu verder: Wat is de consequentie? Hoe kan het beter? Wat is je doel? Hoe ga je je doel halen? Hoe kan jij je focussen op je doel? Wat heb jij daarvoor nodig? Telkens dat lijntje houden en een aanmoeden.

Als moeder van 3 kinderen in de leeftijd 10 t0t 19 jaar weet ik maar al te goed dat ieder kind anders is en zijn eigen specifieke aanpak heeft in zijn wereld. Daarnaast werk ik met kinderen met een beperking, waar ik veel meemaak en kennis opbouw. Bewust worden van wat er is, dat te omarmen en koers te gaan varen, is universeel. Net als positieven energie en duidelijkheid. Dat zijn twee voeten, waar groei op volgt.

 

 

 

https://youtu.be/OuqaB9pJ424